Autowasinstructie

De autowasinstructie van JURGH

U hebt gekozen voor een duurzame behandeling bij Jurgh Car Detailing. Hoe u de auto netjes en verzorgd kunt houden leest u in deze wasinstructie.

Wat hebt u nodig?
• Twee emmers (gebruik een DirtTrap in de emmer voor minder kans op waskrassen)
• Een washandschoen (washmitt)
• Een zachte borstel of tweede washandschoen voor de velgen
• Een goede autoshampoo (geen afwasmiddel!)
• Een speciale droogdoek

Hoe gaat u te werk?

Gebruik geen spons en zeem; er blijft altijd vervuiling, zoals zandkorrels, in de spons en zeem achter en dat veroorzaakt krassen.

Voor het beste resultaat kunt u het beste de onderstaande stappen in de schaduw op een koele plek uitvoeren. Als het te warm is droogt de auto namelijk te snel en ontstaan er water- en kalkvlekken.

Auto wassen: vuil losweken met foamlans

Spuit voor het wassen de auto goed af met water zodat het grove vuil verwijderd wordt en het kleinere vuil kan losweken. U kunt een hogedrukspuit gebruiken, maar let op dat u de spuit niet te dicht op de lak houdt en zorg ervoor dat de straal een hoek van 45 graden maakt ten opzichte van de lak. Op deze manier wordt het vuil van de lak af gespoten.
Het onderste deel van de auto moet goed afgespoten worden omdat het meeste vuil zich hier ophoopt. U kunt ook een zogenaamde foamlans met schuimmiddel gebruiken. Hiermee wordt de auto ingeschuimd. Het schuim mag 5 tot 10 minuten inwerken. Hierna spuit u de auto af. Al het grove vuil is nu van de lak af. Het fijne vuil is het enige vuil dat nog overblijft.

Auto wassen: afspoelen met veel water op lage druk

Spoel de auto vervolgens af met veel water op lage druk, dus bij voorkeur geen hogedrukspuit, maar een tuinslang. Houd de slang dichtbij de auto. Het water glijdt daarmee makkelijker van de auto af en dit maakt het drogen makkelijker.
Als u in een wasbox moet wassen, hebt u meestal niet de beschikking over een waterslang. Gebruik dan de optie glansdrogen. Met deze optie wordt gedemineraliseerd water over de auto gespoten, waardoor er geen vlekken ontstaan. Spuit nooit te dicht op de lak, maar houd minimaal 20 cm afstand en spuit altijd onder een hoek zodat het vuil er afgespoten wordt.

Auto wassen: gebruik twee emmers en een goede autoshampoo

Gebruik twee emmers: een met schoon water en een met water en autoshampoo. Dit wordt ook wel de twee-emmer methode genoemd. Gebruik niet te veel shampoo, maar houd u aan de aanbevolen dosering.

Auto wassen: gebruik de washandschoen (washmitt)

Doe de washandschoen in de emmer met shampoo en was een deel van de auto. Werk per deel, (zoals een spatbord, deur, etc.) en werk van boven naar beneden en voer enkel lichte druk uit. Spoel elke 10 à 15 seconden de washandschoen uit in de emmer met schoon water. Vervolgens kunt u weer shampoo pakken uit de andere emmer. Het vuil blijft zo in de emmer met spoelwater.

Bewerk de velgen NIET met dezelfde washandschoen als waarmee de lak bewerkt wordt. Remstof is namelijk scherp en veroorzaakt krasjes. Maak de velgen schoon met een aparte washandschoen of borstel, en doe ze als laatste. Als u de velgen goed onderhoudt (of in de coating hebt staan) dan is er vaak geen speciale velgenreiniger nodig; water met shampoo en een borstel zijn dan voldoende.

Auto wassen: drogen met droogdoek

Na het afspoelen is het zaak om de auto zo snel mogelijk droog te maken, om (kalk)vlekken te voorkomen. Droog de auto met een droogdoek. Deze doeken zijn gemaakt van microfibers die veel water op kunnen nemen en niet krassen. Vaak lukt het met deze doeken de hele auto af te drogen zonder de doek te hoeven uitwringen. Het gebruik van een zeem wordt afgeraden omdat een zeem niet gewassen kan worden. De velgen worden gedroogd met een aparte doek.

Auto wassen: gebruik van een Quick Detailer

Wanneer de auto gedroogd is, is het mogelijk dat er nog water- kalkresten zijn achtergebleven. Gebruik een quick detailer, bijvoorbeeld QED of Modesta M2 Blast. Spray direct op een paneel en veeg met een microvezel doek uit. Hierbij hoeft u niet veel druk te gebruiken. U kunt ook wat quick detailer op de doek sprayen en vervolgens hiermee het paneel afnemen. Doe dit voor de hele auto. De ruiten aan de buitenzijde en kunststoffen mogen ook meegenomen worden. Deze quick detailer zorgt voor extra glans, extra beading (pareltjes in de regen) en geeft de aanwezige bescherming een boost.

Na afloop van het wassen kan de washandschoen(en) en droogdoek(en) op 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Laat gebruikte microfiberproducten niet liggen als ze gebruikt zijn anders trekt de vervuiling in de vezels. Gebruik geen wasverzachter omdat dit de wateropname van het materiaal beïnvloedt. Let hierbij op dat sommige doeken bij de eerste keer wassen af kunnen geven.

Verwijder vogelpoep zo snel mogelijk!

Over het algemeen is het verstandig om vogelpoep, boomhars, insectenresten en andere vervuiling zo snel mogelijk te verwijderen. Nu kunt u weer optimaal genieten van uw schone en glimmende bolide! Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht!

Wist u dat wij ook de auto voor u kunnen wassen/bijhouden in abonnementsvorm, vraag naar de mogelijkheden! Alle benodigdheden kunt u bij ons in de (web)shop aanschaffen: www.detailing.nl/shop

De JURGH website is ontwikkeld door M7 Branding & Design