Project omschrijving

MERCEDES
300SL

MERCEDES SL 300 

Deze fraaie Mercedes SL uit 1986 is terechtgekomen bij een echte liefhebber. Niet om in de garage weg te kwijnen maar om er mee te rijden! En dat is ook wat deze eigenaar doet, mooie kilometers maken met andere liefhebbers. De eigenaar had er net weer een mooie tocht opzitten en dat was ook wel te zien aan de auto, goed vies! Dat vinden wij uiteraard helemaal niet erg, des te mooier het verschil met na!

Pas na afspuiten, pre-wash, foamen, wassen, de-ironizen en kleien konden we op de brug in het licht zien in welke staat (matig!) de lak zich bevond. Een testspot wees uit dat we met unilak te maken hadden. Dit hadden we ook verwacht gezien de leeftijd van de Mercedes. Om de zeer gekraste lak weer in topconditie te krijgen hebben we gekozen om te gaan schuren. Schuren haalt wel meer lak weg, maar je krijg ook mooier en sneller resultaat. Schuren hebben we in drie stappen gedaan, vervolgens in 4 à 5 stappen hebben we de lak weer naar hoogglans gepolijst.

Al dit werk moet natuurlijk worden opgesloten en daarom hebben we het aanbrengen van de Modesta primer P01-a gekozen voor Modesta BC-03 glascoating. Een hele mooie harde glaslaag die de prachtige reflecties van unilak nog eens versterken. En dat is ook wel te zien op de foto’s!

De velgen hebben we aan de voorzijde voorzien van een nieuwe laag verf, de wielkasten, het interieur en motorruimte hebben we ook weer teruggebracht naar nieuwstaat.

Deze youngtimer staat voor de winter weer veilig opgeborgen in de garage, maar we weten zeker dat komend jaar de eigenaar weer schitterende kilometers tegemoet gaan met zijn mooie SL!

Inmiddels hebben we veel ervaring opgedaan met dit soort young- en oldtimers. Heeft u interesse in een dergelijke behandeling met of zonder glascoating voor uw mooie bolide? Neem eens vrijblijvend contact met ons op. Vervoer in de wintermaanden hoeft geen probleem te zijn met onze haal- en brengmogelijkheden.

Jurgen Hesselink

High-end Detailing / Glascoating specialist

Info@detailing.nl / 0627836951