Project omschrijving

LAMBORGHINI
MURCIELAGO

LAMBORGHINI MURCIÉLAGO SV ‘PAUL DALTON’ MODESTA GLASCOATING BEHANDELING

Als detailer én autoliefhebber kom je regelmatig in aanraking met fraaie auto’s. Dit is een auto waar we erg naar hebben uitgekeken; namelijk een Lamborghini Murciélago SV! De eigenaar is een echte liefhebber én petrolhead en gebruikt de auto waarvoor hij gemaakt is; rijden! In vijf jaar tijd is er ruim 51 duizend kilometer mee gereden. Dat is aan deze auto met een top van ruim 340 km/u ook wel te zien. Diverse steenslagplekjes op de front en diffuser aan de voorzijde. De luchtinlaten aan beide zijkanten zijn verkleurd onder invloed van UV-straling en veel steenslag aan de onderzijde van de spatborden. Ondanks dat de auto netjes met de hand gewassen wordt zaten er diverse swirls en RDS (Random Deep Scratches) in de lak. Werk aan de winkel dus!

Behandeling:

Als eerste hebben we de Lamborghini grondig afgespoten met de HD en met foam ingespoten. Dit zorgt ervoor dat loszittende vervuiling (o.a. zand) met het foam mee naar beneden druipt. Hierna is de auto met een zeer zachte washmitt gewassen. Met een grote droogdoek en lucht is de auto vervolgens gedroogd. Hierna is de auto naar binnen gereden voor een kleibehandeling (dieptereiniging). Alle steenslagplekjes zijn bijgewerkt met speciale verf. De zwarte delen onder de spatborden zijn weer matzwart gespoten. Na deze intensieve behandeling is de auto in meerdere stappen gepolijst tot hoogglans. De originele oranje kleur ‘Arancio Atlas’ heeft hiermee zijn diepe glans en reflectie teruggekregen. De velgen zijn gedemonteerd en voorzien van Modesta BC-05 glascoating, uiteraard zijn de wielkasten niet vergeten en zijn de remklauwen ook in de Modesta glascoating gezet. De motorruimte en het interieur zijn uitgebreid opgefrist en de voorruit is in Max Protect Ultimate Glass Coating gezet. Hierdoor waait alle regen –bij snelheden boven de 80 km/u er zo vanaf. Ruitenwissers zijn dan niet nodig. Alle carbononderdelen zijn voorzichtig gepolijst en ook in de beschermende glascoating gezet.

Modesta PD coating:

Op zo’n bijzondere auto hoort een bijzondere afwerking. Hiervoor hebben we gekozen voor de Private Label van Modesta glascoating; Modesta Paul Dalton coating. Deze coating is speciaal door detailgoeroe Paul Dalton als het nieuwe vlaggenschip van de Modesta productlijn ontworpen. Deze coating bestaat uit twee bestandsdelen: een basecoat en een topcoat,. Wanneer beide structuren na applicatie samensmelten ontstaat er een unieke keiharde, supergladde laag die voor adembenemende reflecties en ongekende glans zorgt én jarenlange keiharde bescherming biedt tegen krassen, teer, corrosie, oxidatie en chemische invloeden. Modesta PD coating is speciaal ontworpen voor de mooiste en meest exclusieve auto’s uit de markt.

Jurgen Hesselink

High-end Detailing / Glascoating specialist

Info@detailing.nl / 0627836951