Project omschrijving

AUDI
RS6 SEPANG

AUDI RS6 SEPANG BLAUW MEERVOUDIGE MODESTA BEHANDELING

Onze klanten komen uit heel Nederland en zo kan het gebeuren dat je op Tweede Paasdag een Audi RS6 ophaalt, als onderdeel van VID (Very Important Detailing), uit de buurt van Zwolle. En dat is met deze 580 sterke PK beul geen straf natuurlijk! En dan ook nog eens in een van de mooiste kleuren die je op een Audi kunt krijgen; Sepang blauw!

De eigenaar is een echte Petrolhead en erg zuinig op zijn auto, helaas was de eigenaar voor hem iets minder zuinig op de RS6.

Aan de slag
Na het gebruikelijk voorwerk (foamen, wassen, kleien et cetera) hebben we de auto op de poetsbrug gezet voor een nadere lakinspectie. Er vallen enkele restylers op en deze worden direct professioneel verwijderd.

Nadat de lak weer strakgetrokken is volgt een flink aantal uren polijstwerk. Ondanks dat deze tweede eigenaar zeer zuinig op de lak is, is de eerste eigenaar daar iets gemakkelijker mee omgegaan. Dit is ook goed terug te zien op de foto’s. Diverse diepere krassen en volop swirls.

Sommige delen schuren we nat met korrel 3000 en 6000 om de originele glans te herstellen en de oppervlakkige krassen te verwijderen. Na het terugpolijsten hiervan ontstaat en er een supermooie diepe glans en reflectie, die ook passend is voor zo’n mooie kleur als deze!

Meervoudige Modesta behandeling
Als eerste beschermlaag brengen we een laag Modesta BC-04 glascoating aan en drogen we de glascoating met de IR-lamp. De Modesta primer en glascoating ‘versmelten’ nu samen tot een superharde beschermlaag met zeer diepe glans. Maar het kan nog mooier en beter! Om de beschermlaag dikker en glanzender te maken brengen we een tweede laag Modesta BC-05 glascoating aan. De BC-05 zorgt voor een candy-like gloss en dat is zeer goed te zien op de foto’s!

De velgen worden niet vergeten en zijn behandeld met Modesta BC-06, speciaal voor velgen en remklauwen ontworpen. Modesta BC-06 is bestand tegen de zeer hoge temperaturen die bij intensief remmen vrijkomen. De keramische schijven worden op detail bijgewerkt, het rode logo wordt weer rood gemaakt en iets roestige nippels worden ontroest en weer netjes grijs gespoten.

Al met een al een full detail voor deze prachtige Audi RS6. Als kers op de taart heeft Niels Onderwater van Nielsonderwater Fotografie een prachtige professionele fotoshoot met de Audi gedaan. Ga zitten en geniet van het eindresultaat!

Jurgen Hesselink

High-end Detailing / Glascoating specialist

Info@detailing.nl / 0627836951