Velgen reinigen

De velgen zijn tijdens het wassen van uw auto zeker niet de makkelijkste gedeeltes om stralend schoon te krijgen. Als u uw auto vaak laat wassen door een wasstraat zult u al helemaal begrijpen wat wij hiermee bedoelen. Ook met de hand is het reinigen van de velgen vaak een akelige klus met meestal een wat tegenvallend resultaat. Hierom is het niet alleen belangrijk, maar ook veel gemakkelijker om goede velg reinigende producten in huis te hebben. Gelukkig heeft Jurgh Car Detailing een uiterst gekwalificeerde selectie velgen reinigingsproducten voor u samengesteld. Zo kunt u zichzelf verwennen met de meest glanzende velgen. Want mooie schone velgen dragen bij aan een goede uitstraling van uw auto.

Velgen reinigingsproducten

Jurgh Car detailing voorziet u van alleen de meest professionele en hoogwaardige wasproducten om uw auto optimaal te kunnen verzorgen en wassen. Jurgh Car Detailing heeft verschillende was pakketten voor u samengesteld die ook speciale velg reinigende producten bevatten zoals bijvoorbeeld de Wash Pack Extensive. Dit pakket bevat diverse professionele autowasproducten en accessoires. De Wash Pack Complete Extra bevat naast exterieure autowasproducten ook wasproducten speciaal voor uw interieur met bijbehorende accessoires. Uiteraard zijn al deze producten ook apart te bestellen. Zo moet u in eerste instantie denken aan een microvezel washandschoen of een washandschoen van Merino Lamsvel in plaats van een spons. Een spons kan namelijk vuil en zand opnemen die weer krassen kunnen aanbrengen op uw velg. Hiernaast is een wheel borstel om hardnekkig vuil optimaal te kunnen verwijderen een must, maar ook een speciale droogdoek om waterplekken te voorkomen en het drogen een fluitje van een cent te maken.

Velgen wassen

Er zijn verschillende manieren om uw velgen te reinigen. Helaas zijn niet alle manieren even geschikt voor het optimaal reinigen van lichtmetalen velgen.

Lak

Een lichtmetalen velg wordt gemaakt van aluminium en wordt hierna behandeld en gelakt. Deze lak is een soortgelijke lak die ook voor de rest van de auto gebruikt wordt.

Velgenshampoo en velgenbescherming

De beste methode om uw velgen veilig te reinigen is door ze te wassen met warm water en het liefst zonder hoge drukspuit. Hiernaast moet u een biologisch afbreekbare shampoo, een speciale wheel borstelgebruiken en een droogdoek om waterplekken te voorkomen.

De velg reinigen

– Gebruik de juiste hoeveelheid shampoo en vul een emmer met handwarm water.

– Spoel de velgen goed af met warm water.

– Gebruik de microvezel- of Merino Lamsvel washandschoen om de natte velg rijkelijk met sop en schuim te bedekken. Wacht echter wel totdat het schuim van de velg af is.

– Gebruik de microvezel- of Merino Lamsvel washandschoen, het sop en een wheel borstel om de velg schoon te wrijven.

– Spoel de velgen af en herhaal stap 3 en 4 totdat de velg schoon is.

– Droog de velg met een droogdoek.

– Gebruik eventueel speciale velgendressing om de lak van de velg te beschermen tegen remstof en ander hardnekkig vuil.

Uw velgen optimaal beschermen

Omdat de lak van een lichtmetalen velg veel te voorduren heeft door de hete remstof dat op de lak terecht komt, kan de lak gevoelig worden. Hierdoor ontstaat de kans dat de lak op de velg gaat bladderen. Wanneer een hogedrukreiniger of ander zwaar gereedschap gebruikt wordt om de velg te reinigen, vergroot u de kans op het bladderen van de lak van de velg.

Het is dus van groot belang uw velg te allen tijden te beschermen tegen externe factoren. Voor dit soort velgbescherming heeft Jurgh Car Detailing verschillende beschermende producten voor uw gesorteerd. De CSP Reactive Iron Fe en de CSP Reactive Iron Gel bijvoorbeeld heeft een extreem snelle reactie. Deze producten zijn zeer effectief, zuurvrij, pH gebalanceerd (6-7pH) en reinigen effectief autolak, velgen en ramen. CSP reactive Iron Fe en Iron gel zijn bedoeld om veilig vervuiling door kleine deeltjes metaal te verwijderen/ af te breken. Deze producten zijn ook zeer effectief tegen andere chemische metaalvervuiling en remstof. Reinigt diep tot in de poriën van de lak, ook waar klei en polijstmiddel niet bij kan komen! Deze producten zijn hiernaast ook zeer effectief tegen vliegroest.
De CSP Reactive Iron producten zijn gelachtig en transparant. Het reageert op de vervuiling en verandert dan van kleur naar paarsrood. Dit toont een reactie met de metaalvervuiling aan, metalen worden afgebroken en kunnen daarna met water weg worden gespoeld. Hardnekkige vervuiling moet in sommige gevallen na 5 minuten geborsteld worden (op velgen, met een velgenborstel), of ingewerkt worden met een oude washandschoen of microvezelspons (op lak). 
Gebonden ijzercontaminatie zal in water oplosbaar worden en gemakkelijk worden weggespoeld. De variant van de CSP Reactive Iron Fe is de CSP Reactive Iron Gel. Deze gel doet exact het zelfde als de Fe maar wordt geleverd als gel variant.

De Max Protect UNC V1Max Protect UNC V2 en Max Protect UNC V3 zijn uitermate geschikt om velgen te coaten. Velgen blijven dankzij deze coating veel langer schoon, zijn zeer eenvoudig te reinigen met een HD alleen en als bonus zijn de velgen beschermd tegen zout, pekel en heet remstof.

De CSP Long Life Tyre + Trim Dressing zorgt voor een rijke en diepe glans op het banden oppervalk en vormt een rubberbescherming, waterafstoting, een langdurige en schitterende glans. Deze dressing zorgt voor een langer een schoon resultaat en voorkomt uitloging van het oppervlak van antiozonanten. Hierdoor blijven uw banden een “showroom” uitstraling houden.

Heeft u nog vragen over het wassen van uw velgen of andere hardnekkige en lastige delen van uw auto? Jurgh Car Detailing helpt u met al uw vragen en is dankzij de Whatsapp-service snel en makkelijk bereikbaar.

MEER INFORMATIE?

+31 627836951

BLOG